Processen dubbel beschermen met SIL-druktransmitter VEGADIF 85

Met de VEGADIF 85, een op veiligheid ontwikkelde transmitter voor verschildruk, levert VEGA een nieuwe bouwsteen om industriële processen betrouwbaar en continu te regelen en te bewaken.

Trefwoorden: #druktransmitter, #processen, #SIL, #SIL-druktransmitter, #Vega, #VEGADIF 85

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De sterke kanten zijn, naast functionele veiligheid, de mogelijkheid om met maar één apparaat tegelijkertijd verschildruk en statische druk te meten. In de compacte eenkamerbehuizing is de transmitter daarbij zo ontworpen dat hij weinig ruimte nodig heeft. Deze eigenschappen gaan vergezeld van een zeer eenvoudige, intelligente bediening: een pluspunt, ook op het gebied van fail-safe.

Voor productiemethoden die zijn gebaseerd op gecertificeerde componenten, een veilige bedienbaarheid en altijd transparante processen, is de VEGADIF 85 nu SIL-2 (SIL-3) gekwalificeerd en goedgekeurd. Zowel draadloos (via Bluetooth) als bedraad, is hij eenvoudig te parametreren. Zijn meetwaarden zijn in een handomdraai in de processen te integreren, passend bij de betreffende omstandigheden en voorwaarden.

In drukvaste behuizing, als optie met Bluetooth
De in de VEGADIF 85 gebruikte elektronica is principieel intrinsiek veilig en drukvast volgens ATEX, IECEx en CSA. Daarmee kunnen de transmitters, ook tijdens gebruik in Ex-zones, te allen tijde veilig worden geparametreerd.

Als optie is ook altijd Bluetooth leverbaar voor de nieuwe generatie verschildruktransmitters. Omdat het instrument modulair op het beproefde VEGA-instrumentenplatform plics® werkt, realiseert het veiligheidsvoorzieningen op verschillende niveaus die in het veld al beproefd zijn. Daartoe behoren moderne coderingsmodi op interfaceniveau, dus via pc of smartphone, en benodigde toegangscodes, die de sensor beveiligen tegen toegang door onbevoegden.

Overigens komen ook oudere instrumenten in aanmerking voor Bluetooth: de moderne weergave- en bedieningsmodule PLICSCOM is achterwaarts compatibel met de overgrote meerderheid van de al in het veld aanwezige VEGA-meetinstrumenten vanaf bouwjaar 2002.


Uw voordelen

  • Hoge betrouwbaarheid dankzij het geïntegreerd overbelastings-diafragma.
  • Meting van zeer lage verschildrukken met behulp van zeer nauwkeurige sensoren.
  • Multivariabele sensor dank zij de geïntegreerde absolute drukmeting.

www.vega.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.