Europese chemiefederatie Cefic kiest nieuwe leden Raad van Bestuur

Yves Verschueren en Wim Michiels, toplui bij essenscia, werden onlangs officieel verkozen in de Raad van Bestuur van Cefic, de Europese chemiefederatie.

Trefwoorden: #Cefic, #chemie, #chemiefederatie, #chemiesector, #essenscia, #Europa, #Europees, #raad van bestuur, #Wim Michiels, #Yves Verschueren

Lees verder

HR

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Met ook nog Vincent De Cuyper, lid van het directiecomité bij Solvay, zetelen nu drie Belgen in het hoogste beslissingsorgaan van de chemie-industrie in Europa.

Deze beslissing werd bekendgemaakt tijdens de driedaagse Chemical Convention in het Nederlandse Amsterdam, de jaarlijkse high level bijeenkomst van de Europese chemiesector.

Yves Verschueren (gedelegeerd bestuurder van essenscia) treedt toe tot de Raad van Bestuur van Cefic als kersvers voorzitter van AFEM (Association of Federations Members), de vereniging van de nationale chemiefederaties in de Europese Unie. Deze organisatie maakt integraal deel uit van Cefic en coördineert de belangenbehartiging en communicatie over Europese kwesties in elk van de lidstaten.

Wim Michiels (CEO Proviron) is bij de Belgische sectorfederatie essenscia ook voorzitter van de KMO-commissie. Vanuit zijn dagelijkse ervaring bij Proviron, een familiebedrijf gespecialiseerd in fijnchemie, is hij erg begaan met de specifieke noden van kleine en middelgrote ondernemingen die een sleutelpositie innemen in het ecosysteem van de chemiesector.


Op de foto: Wim Michiels (links) en Yves Verschueren.