• 14/02/2012
  • |     BB

Prins Filip woont testen met elektrische truck bij

Flanders’ Drive voert eerste testen met elektrische truck van E-Trucks Europe en Triphase uit.

Trefwoorden: #agoria, #elektrisch, #flanders drive, #mobiliteit, #prins filip, #triphase

Lees verder

research

( Foto: Flanders’ Drive )

ENGINEERINGNET.BE -- Prins Filip werkt momenteel een reeks bezoeken af aan Belgische bedrijven die actief zijn in de domeinen van hernieuwbare energie, duurzame ontwikkeling en nieuwe technologieën.

Zo bezocht hij vandaag (14 februari 2012) Flanders’ Drive, het technologisch onderzoekscentrum voor de voertuigindustrie.

Tijdens een voorstelling van Vlaamse onderzoeksprojecten woonde Prins Filip ook de eerste testen met een volledig elektrische truck bij.

Renilde Craps, Directeur van Flanders’ Drive licht toe: “De elektrische truck is een innovatieproject van E-Trucks Europe, in nauwe samenwerking met Triphase, specialist op het gebied van vermogenelektronica en met Flanders’ Drive. Wij hebben specifiek de expertise op het gebied van batterijonderzoek en -ontwikkeling in huis.”

Wilson De Pril, Afgevaardigd Bestuurder Flanders’ Drive en Directeur-Generaal Agoria Vlaanderen: “De voertuigindustrie biedt vandaag direct en indirect werk aan meer dan 73.000 mensen in Vlaanderen. Daarnaast is de sector ook goed voor 10% van onze totale export. Niet minder dan 90% van wat de sector hier produceert, wordt uitgevoerd en zorgt dus voor inkomsten voor onze regio.”


ACHTERGROND
Flanders’ Drive is het Vlaams technologisch competentiecentrum voor de voertuigindustrie dat samen met toonaangevende bedrijven en onderzoeksinstellingen werkt aan hoogtechnologisch en vooruitstrevend toepassingsgericht onderzoek naar het voertuig van de toekomst. In Vlaanderen werkt het centrum samen met meer dan 170 vennoten en partners. Het instituut telt 45 medewerkers, en is gevestigd in Lommel waar het over een hightech onderzoeks- en testinfrastructuur naast de testbanen van Ford Lommel Proving Ground beschikt.