Covestro investeert 300 miljoen euro in Antwerpse haven

Covestro is van plan om 300 miljoen euro te investeren in de bouw van een nieuwe productie-eenheid voor aniline in haar Antwerpse vestiging. De opstart hiervan is voorzien voor 2020.

Trefwoorden: #aniline, #Antwerpse haven, #chemie, #Covestro, #investering, #jobs, #productie

Lees verder

Techniek

( Foto: Covestro )

ENGINEERINGNET.BE - Als Europese hub voor aniline profiteert de Antwerpse vestiging van de infrastructuur en logistiek in het hart van de haven, waar Covestro ook rechtstreekse toegang heeft tot de nodige grondstoffen.

Aniline is een belangrijk uitgangsmateriaal voor tal van chemische producten, waaronder MDI. Dat is dan op zijn beurt weer een voorproduct van polyurethaan hardschuim, dat o.a. gebruikt wordt voor de thermische isolatie van gebouwen en isolatie in de koelketen.

Volker Weintritt, Managing Director van Covestro in Antwerpen: "Onze site in Antwerpen speelt een cruciale rol in ons bevoorradings- en productienetwerk en met deze investering bewijzen we dat dit ook in de toekomst zo zal blijven.

Het ontwerp en de procestechnologie van de nieuwe eenheid in Antwerpen zal gebaseerd zijn op de beste beschikbare technologieën op het gebied van procesveiligheid en energie-efficiëntie.

Naar alle verwachtingen zal dit investeringsproject ook voor extra jobs in de Antwerpse haven zorgen.