TCS en ENGIE Laborelec beschermen nutsbedrijven tegen cyberaanvallen

Tata Consultancy Services (TCS), een internationale aanbieder van IT-diensten, consultancy en IT-oplossingen voor bedrijven, gaat samenwerken met onderzoekscentrum ENGIE Laborelec.

Trefwoorden: #cyberaanval, #cybercrime, #dienstverlening, #ENGIE Fabricom, #nutsbedrijven, #Tata Consultancy Services, #TCS

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van deze samenwerking is om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen voor de sector van de nutsbedrijven, die hen beter beschermen tegen cyberaanvallen.

Nutsbedrijven zijn voor elke economie een kritieke en structurele component. Vandaag maken die nutsbedrijven een digitale transformatie door en dat proces gaat niet alleen gepaard met het vooruitzicht van een immense waardecreatie maar ook met nieuwe risico's.

Operationele technologiesystemen (OT) worden steeds vaker met elkaar verbonden via gedeelde infrastructuur, de cloud en Internet-of-Things-ecosystemen. Voor nutsbedrijven is dat handig omdat hun activiteiten niet langer beperkt worden, maar het maakt hen ook kwetsbaar voor vijandige beveiligingsinbreuken.

Door samen te werken kunnen beide bedrijven hun knowhow bundelen en samen unieke waarde creëren voor de sector van de nutsbedrijven. Wereldwijd doen heel wat vooruitstrevende nutsbedrijven al een beroep op TCS voor hun digitale transformatie en cyberbeveiligingsoplossingen.

ENGIE Laborelec, onderzoekscentrum dat deel uitmaakt van de ENGIE Groep, kan dan weer bogen op een uitgebreide ervaring doorheen de hele waardeketen van de energie: van productie, transmissie en distributie tot opslag en eindgebruik.

Dankzij dit partnershap wordt het makkelijker voor de sector om de NIS-richtlijn (Directive on security of network and information systems), die onlangs door de Europese Unie werd uitgevaardigd, te implementeren.

De NIS-richtlijn is de eerste wetgeving binnen de EU op het gebied van cyberveiligheid en bevat speciale voorwaarden voor organisaties met een digitale infrastructuur die kritieke diensten zoals energie en water leveren.