• 15/02/2012

'Open Standaarden Lokale Overheden' schiet uit de startblokken

Vandaag kick-off meeting 'Open Standaarden Lokale Overheden', OSLO te Sint-Niklaas

Trefwoorden: #ict, #Interoperabiliteit, #oslo

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE -- Vandaag, woensdag 15/2, komen de partijen die deelnemen aan het project ‘Open Standaarden Lokale Overheden’ (OSLO) bijeen in Sint-Niklaas voor een kick-off.

Interoperabiliteit is het vermogen om verschillende digitale systemen gegevens te laten uitwisselen; open standaarden zijn hierbij van cruciaal belang.

Met het bedrijvenconsortium zal worden gewerkt aan het inventariseren van de bestaande datastandaarden, om deze vast te leggen in een data- en informatieontsluitingsmodel voor lokale overheden.

Deze modellen moeten de basis vormen voor efficiënte e-government toepassingen, zowel intern als naar burgers en bedrijven en verenigingen toe. Deze modellen zijn ook onontbeerlijk als fundering voor de verschillende Open Data initiatieven. Het project sluit hiermee aan op de objectieven van de Europese “Citadel Statement”.

Naast het vastleggen zullen de leden van het consortium de vooropgestelde modellen stapsgewijs kunnen integreren als het vaste basismodel binnen de toepassingen voor de lokale besturen.


(KV) (foto Wikipedia: Internet Map)