Prototyping is kinderschoenen ontgroeid

De 4de editie van Prototyping lokte 2.432 professionals op het vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes naar Kortrijk, evenveel als de recordeditie van 2017.

Trefwoorden: #3D printen, #additive manufacturing, #CNC-bewerking, #engineering, #industrie 4.0, #Kortrijk Xpo, #POM West-Vlaanderen, #Prototyping, #vakbeurs, #virtuele technologie

Lees verder

nieuws

( Foto: Prototyping )

ENGINEERINGNET.BE - Op de beursvloer zelf werd duidelijk hoe Prototyping erin slaagde zijn primaire doelstelling (het kennismaken met exposanten die de focus leggen op het tastbaar maken van ideeën, nog voor de eigenlijke productiestart in grote series begint) waar te maken.

Overal op de beursvloer vond je tal van slimme oplossingen voor de realisatie van een productidee tot aan de productie in kleine volumes en de marktintroductie. Alle schakels uit het ontwerpproces waren vertegenwoordigd met 85 exposanten in additive manufacturing, CNC-bewerking, virtuele technologie, engineering, visualisatie, low volume manufacturing, (nieuwe) materialen, elektronica, ontwerpmethodologieën, trendwatching, creativity tools, patenten,...

Naast een beurs met alleen exposanten werd veel aandacht besteed aan een omkaderend programma, waarbij de hoofdrol was weggelegd voor een bijzonder groot aantal seminaries en real-life case studies. Ook de interactieve workshops konden op bijzonder veel bijval rekenen en was de aandacht groot voor de VR & AR demozone in productdesign.

Nieuw dit jaar was de invoering van een aantal netwerkevents, die stuk voor stuk een initiatief waren van de POM West-Vlaanderen en TUA West, in samenwerking met de Interreg projecten Accelerate³ end ISE. Hierbij viel een matchmaking-initiatief uiteen in twee onderdelen: ‘Meet the experts’ en ‘Speed Dating Cafés’. Bezoekers konden te recht bij 13 experts voor specifieke vragen rond de topics industrie 4.0, 3D printen, ‘recycled’ polymers, AR-VR toepassingen, operatorenondersteuning, Machinebouw en Mechatronica.

Uit gesprekken met de standhouders bleek dat deze wel degelijk de vakgerichte bezoekers te spreken kregen waar ze naar zochten (en zo dus ook tal van kwaliteitsvolle leads genereerden) en dat de bezoekers de innovaties en contacten waar ze naar zochten vonden. Zij waren dan ook geïnteresseerd om deel te nemen aan de volgende editie.


Volgende editie: 23 & 24 oktober 2019 in Kortrijk Xpo