Gentse scale-up haalt 1,25 miljoen euro op voor transformatie vastgoedmarkt

Around Media wil designers, promotoren en producenten van bouwmaterialen samenbrengen op één uniek cloudplatform: Promto. Het vers geld dient om dit platform in te markt te zetten.

Trefwoorden: #Around Media, #cloud, #cloudplatform, #Fortnite, #game engine, #Promto, #vastgoed, #vastgoedmarkt

Lees verder

Techniek

( Foto: Around Media )

ENGINEERINGNET.BE - Ontwerpers, bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen werken samen op één cloudplatform, dat draait op dezelfde game engine als het razend populaire Fortnite.

Het unieke aan dit platform is dat designers (interieurarchitecten, 3D-artiesten,…), bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen op hetzelfde SaaS-platform werken.

Designers kunnen er hun eigen tekenprogramma's zonder problemen aan koppelen, ze geven ruimtes vorm met de meubelen en de bouwmaterialen die de producenten in de digitale bibliotheek stoppen. Ze kunnen die ruimtes vervolgens samen met hun klanten bekijken en meteen aanpassen. De klanten kunnen nadien zelfs nog een virtuele 360° rondleiding mee naar huis nemen.

Voor de lancering van Prompto zette Around Media een kapitaalronde op en haalde 1,25 miljoen euro op. De investeerder is een groep rond Wim Vernaeve, die eerder ook al participeerde in bedrijven als Showpad, SweepBright, Byteflies, Hello Customer en Cloudalize.

Around Media focust zich in eerste instantie op de Belgische bouwmarkt, maar start in 2019 ook op in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk. De startup breidt haar team daarvoor uit met marketeers, developers en creatives.