DronePort verwelkomt internationale luchtvaartspelers

De Limburgse DronePort Campus heeft een samenwerking afgesloten met grote, internationale spelers zoals Amazon, Unifly en Sabca. Zij zullen er onderzoek en demonstraties gaan uitvoeren.

Trefwoorden: #Amazon, #drone, #dronepiloot, #Droneport, #Droneport Campus, #incubator, #Sabca, #SAFIR-consortium, #Unifly

Lees verder

Techniek

( Foto: Limburg Startup )

ENGINEERINGNET.BE - Het SAFIR-consortium (Safe and Flexible Integration of Initial U-space Services in a Real Environment) zet de komende jaren stevig in op onderzoeken en demonstraties voor drone-operaties die levensvatbaar, robuust en gebruiksklaar zijn in heel Europa.

Denk hierbij aan surveillancevluchten, pakketbezorging, dringend medisch vervoer, hoogspanningslijn-mapping en pylooninspectie. Verder wordt het gebruik van telecomnetwerktechnologie voor datacommunicatie met bemande en onbemande luchtvaartuigen beoordeeld.

Deze demonstraties en onderzoeken zullen uitgevoerd worden op DronePort en in De Haven van Antwerpen.

Het SAFIR-consortium bestaat uit een resem Belgische en internationale topspelers uit de drone- en technologiewereld en de luchtvaart: Unifly, Amazon Prime Air, Belgocontrol, DronePort, Proximus, Port of Antwerp, Helicus, SABCA, Elia, High Eye, C-Astral, Tekever and Aveillant.

Mark Vanlook, algemeen directeur Droneport: “DronePort speelt een belangrijke rol binnen het SAFIR-consortium. We hebben de campus, een landingsbaan, een uniek drone luchtruim en nu ook internationale topspelers uit de drone- en technologiewereld die komen experimenteren op onze site en deel uitmaken van dit ecosysteem.”

Bedrijven die zich binnenkort op de DronePortsite vestigen, komen terecht op een campus waar zowel start-ups als groeibedrijven hun thuisbasis hebben. Naast kantoren, een incubator voor start-ups, testfaciliteiten en een brasserie, biedt de site ook toegang tot een drone-community. Ze kunnen er ook rekenen op coaching en sectorgebonden knowhow.

Bovendien kunnen dronepiloten er naar hartenlust experimenteren in gecontroleerde in/outdoor testzones. In die zones kan er hoger gevlogen worden dan normaal toegelaten alsook in combinatie met bemande luchtvaart.