Space Talk op de internationale luchthaven van Frankfurt

Tijdens de grote finale van de European Space Talks organiseren ESA, het Duitse centrum voor luchtvaart (DLR) en andere partners op 24 november een interactieve en informele Space Talk.

Trefwoorden: #aarde, #astronaut, #BepiColombo, #ESA, #Europa, #Fraport, #Jan Wörner, #maan, #mars, #Mercurius, #missie, #navigatie, #observatie, #Space Talk, #Stefan Schulte, #telecommunicatie, #Thomas Reiter

Lees verder

research

( Foto: ESA – Philippe Sebirot )

ENGINEERINGNET.BE - De afgelopen drie weken hebben experts uit de ruimtevaart tijdens de European Space Talks in heel Europa hun passie voor de ruimte op originele en creatieve wijze gedeeld. Er zijn meer dan 250 lezingen, tentoonstellingen, filmavonden, open dagen en presentaties georganiseerd in 26 landen.

Op 24 november zullen ESA directeur-generaal Jan Wörner, ESA-astronaut Thomas Reiter, Fraport CEO Stefan Schulte en andere experts van de ruimte- en luchtvaartindustrie deelnemen aan het evenement op de internationale luchthaven van Frankfurt.

Zij zullen ontdekkingsmissies binnen ons universum bespreken, manieren om de ruimte in te gaan, innovatie technologieën, wat ESA doet om onze veranderende planeet te begrijpen – en hoe ruimte de mens kan beïnvloeden.

De presentaties worden gehouden rondom vier thema’s:

  • Menselijke en geautomatiseerde verkenning van de maan en Mars met astronaut Thomas Reiter en ESA’s laatste lancering, de BepiColombo missie naar Mercurius.
  • ‘Luchtreizen in de toekomst’: applicaties voor navigatie en telecommunicatie.
  • Europa’s observatie van de aarde en monitoring van het milieu vanuit de baan van de aarde, waaronder digitalisering.
  • ‘Veiligheid in de ruimte’: ruimteveiligheidsexperts bespreken het ruimteweer, hoe ruimteafval op te ruimen en plannen om asteroïde gevaar te vermijden.

“We zijn er trots op om deze reeks evenementen te steunen en de mogelijkheid te hebben één van de grootste evenementen op de luchthaven van Frankfurt te houden: ESA en Fraport zijn gelegen in de directe nabijheid van het Rijn-Maingebied,” aldus Fraport CEO Stefan Schulte.

“Onze twee organisaties combineren een eeuwenoude droom van de mens – de fascinatie voor vliegen," stelt Schulte. "De inhoud van ons dagelijkse werk kan dan wel verschillen, maar wij staan voor dezelfde uitdagingen: het gaat altijd om innovatie en baanbrekend werk."

Schulte besluit: "Steeds meer ruimtevaarttoepassingen vertrouwen op de ruimtevraag om te voldoen aan de toenemende vraag naar transport. Het is dus logisch om uitwisselingen te houden en van elkaar te leren.”