’Moulins de Flandre’ lonkt naar aanbesteding offshore windmolenpark

DEME, Quadran Energies Marines en Shell sluiten een industrieel partnerschap om het offshore windmolenpark van Duinkerken tot een concurrentieel project ten dienste van de regio te maken.

Trefwoorden: #DEME, #Duinkerken, #energiesector, #jobs, #offshore windmolenpark, #project, #Quadran Energies Marines, #Shell

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Dit partnerschap kadert in DEME’s kandidatuur voor de aanbesteding met betrekking tot de bouw van offshore windmolenparken voor de kust van Duinkerken, waarvoor de onderneming werd voorgeselecteerd door de Franse Commissie voor Energieregulering (CRE).

Gesterkt door hun complementaire expertise en respectievelijke verwezenlijkingen in meer dan vijftig offshore windmolenprojecten in heel Europa, dienen de drie industriële spelers een gezamenlijke kandidatuur in.

Deze kandidatuur met de naam 'Moulins de Flandre' heeft als doel om samen met alle actoren uit de regio een competitief en ambitieus industrieel project op te zetten ten dienste van een nieuwe energiesector.

Indien deze kandidatuur wordt weerhouden, zou dit project ongeveer 150 lokale banen moeten opleveren en dat gedurende minimaal 25 jaar.


Meer over de 3 partners:

  • DEME is een expert in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van offshore windmolenparken.
  • Quadran Energies Marines is een geïntegreerde speler die actief is in alle stadia van de levenscyclus van hernieuwbare energieprojecten op zee.
  • Shell is een wereldwijde energieleverancier.