50Hertz gunt Boskalis contract van 250 miljoen euro

Boskalis werd door 50Hertz gekozen om de installatie van exportkabels voor de offshore netverbinding Ostwind 2 op zich te nemen. Er moet 270 kilometer exportkabel aangelegd worden.

Trefwoorden: #50Hertz, #Arcadis Ost 1, #Baltic Eagle, #Boskalis, #exportkabel, #hoogspanning, #installatie, #kabelleggen, #offshore windmolenpark, #Ostwind 2

Lees verder

Techniek

( Foto: Koninklijke Boskalis Westminster )

ENGINEERINGNET.BE - De werkzaamheden voor het project omvatten het ontwerpen en installeren van ongeveer 270 kilometer exportkabel dat de toekomstige offshore windmolenparken Arcadis Ost 1 en Baltic Eagle zullen aansluiten op het hoogspanningsstation nabij het Duitse Lubmin.

Boskalis gaat het contract uitvoeren in consortium met partner NKT, dat het hoogspanningskabelsysteem zal leveren. Voor dit project wordt een geïntegreerde oplossing geleverd op basis van in-house diensten, zoals een UXO-survey, geotechnische en geofysische surveydiensten, prepareren van de zeebodem, uitvoeren van de pre-lay run, transport en installatie van de 220kV exportkabels en het herstellen van de zeebodem.

Er zal een breed scala aan eigen materieel ingezet worden, waaronder sleephopperzuigers en backhoe dredgers, surveyschepen, kabellegschepen en een uitgebreid assortiment trenching-materieel.

Het project gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 van start en de oplevering staat gepland voor eind 2022.