Michael Boeckx wordt CTO bij NRB Groep

Michael Boeckx is vandaag gestart als Chief Technology Officer (CTO) bij de NRB Groep, leverancier van ICT-diensten en -oplossingen. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan de CEO.

Trefwoorden: #Chief Technology Officer, #CTO, #ICT-diensten, #ICT-oplossingen, #Michael Boeckx, #NRB

Lees verder

HR

( Foto: NRB )

ENGINEERINGNET.BE - De functie van Chief Technology Officer is nieuw bij NRB. Deze rol en verantwoordelijkheden zaten tot op heden op verschillende plaatsen verspreid in de organisatie.

Pascal Laffineur, CEO van de NRB Groep: “De opdracht van de CTO bestaat er in om een geïndustrialiseerd proces voor innovatie en technologisch beheer uit te tekenen, te implementeren en te beheren. Hij zal immers mee instaan voor de technologische backbone van het bedrijf.”

Michael Boeckx is 39 jaar, volgde de opleiding elektronica-ICT aan de Katholieke Hogeschool Kempen en heeft een rijke ervaring in IT.

Boeckx: “Wat mij vooral over de streep getrokken heeft, is het feit dat NRB een sterk strategisch groeiplan kan voorleggen dat enerzijds berust op continuïteit dankzij bewezen troeven en bestaande klanten en anderzijds op een transformatieplan waarbij de optimalisatie van organisatie, technologische portefeuille en commerciële groei centraal staan.”

Hij begon zijn carrière als IT Infrastructure Architect bij Pentair Water Europe en ging daarna bij IBM aan de slag, waar hij in de domeinen presales, postsales en projectmanagement werkte.

In 2010 trad hij in dienst bij IRIS ICT als Head of Pre-Sales & Delivery. Tussen 2015 en nu was hij Senior Global Architect bij VF Corporation, waar hij rapporteerde aan de wereldwijde CTO en EMEA CIO (VF Corporation is een wereldleider op het gebied van merkkleding, schoenen en accessoires).