Into.care wil digitalisering in zorgsector versnellen

Into.care, het zorgplatform in de cloud dat de efficiëntie in zorginstellingen verhoogt, wil met de aanstelling van Karel Vrints de digitale transformatie in de zorgindustrie versnellen.

Trefwoorden: #digitalisering, #Into.Care, #mobiele applicatie, #Pridiktiv, #SaaS, #zorgsector

Lees verder

Techniek

( Foto: Pridiktiv )

ENGINEERINGNET.BE - Into.care is een digitaal platform (SaaS) dat de efficiëntie in zorginstellingen verhoogt. Veel zorgcentra worstelen met strakke tijdschema’s, een gebrek aan nauwkeurige patiëntengegevens en groeiende stapels administratie.

Via het slimme mobiele platform, dat samen met de sector werd ontwikkeld, zijn alle professionals in een zorginstelling (artsen, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,…) met elkaar geconnecteerd. Ze krijgen toegang tot zorgnoden en -statussen van de residenten, ze kunnen snel zorgplannen opstellen en gemakkelijk werkschema’s uitdokteren.

Sinds de oprichting werd al 1,5 miljoen euro opgehaald voor de verdere ontwikkeling van het SaaS-platform. Nu dat op punt staat, trok het bedrijf Karel Vrints aan als sales manager om de markt te verkennen en klaar te maken voor deze mobiele applicatie.

De doelstelling is om er tegen eind 2019 voor te zorgen dat minstens 20 procent van de Belgische zorginstellingen gebruik maakt van het platform. De volgende stap is dan de uitbreiding naar andere Europese landen en naar de VS. Vrints moet een belangrijke rol spelen in die internationale expansie.

CEO Jeroen De Backer: “Zorgtechnisch werken alle landen in de Europese Unie op een gelijkaardige manier, alleen het administratieve proces, dat samenhangt met de regelgeving, is verschillend. Via ons SaaS-platform kunnen we relatief gemakkelijk aanpassingen doorvoeren per land.”


Op de foto:
Karel Vrints (links) samen met de oprichters van het bedrijf.

ACHTERGROND
into.care (Pridiktiv) werd begin 2015 opgericht door Jeroen De Backer. Enkele maanden later kwamen medeoprichters Sam Verschueren, Bram Vandewalle en Thomas Van der Auwermeulen mee aan boord. Sinds het prille begin maakten ze deel uit van de accelerator Start it @KBC.