Beursorganisator annuleert CEBIT 2019

Deutsche Messe liet deze week weten dat de vakbeurs CEBIT volgend jaar niet zal plaatsvinden door een gebrek aan interesse. Het plan is om deze beurs deels in de Hannover Messe te integreren.

Trefwoorden: #annulatie, #CEBIT, #Deutsche Messe, #digitalisering, #Hannover Messe, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deutsche Messe )

ENGINEERINGNET.BE - Technologische ontwikkelingen binnen de digitale economie hebben de vraag naar horizontale vakbeurzen zoals CEBIT de afgelopen jaren verminderd.

De impact van digitalisering is vooral duidelijk in industriële toepassingsindustrieën. Net daarom hebben veel van de traditionele kernexposanten van CEBIT zich gericht op evenementen gericht op deze industrieën.

Dr. Jochen Köckler, CEO van Deutsche Messe: "Na vele jaren van discussie over de thematische overlap tussen Hannover Messe en CEBIT is het nu tijd om de onderwerpen uit CEBIT die relevant zijn voor productie, energie en logistiek te integreren in Hannover Messe. We onderzoeken momenteel de digitale markt om te bepalen welke resterende CEBIT-onderwerpen we zullen ontwikkelen tot nieuwe evenementen."

CEBIT 2019 wordt dan ook geannuleerd vanwege de steeds dalende bezoekersaantallen en een vermindering aan interesse bij de exposanten.