• 16/02/2012

Euro-Silo plant nieuwe graanterminal aan Kluizendok in Gentse haven

Euro-Silo wil de bijkomende investeerders op de 400 hectare bedrijventerreinen rond het Kluizendok bedienen. Daar reserveert het Havenbedrijf 80 hectare voor de bio-economie.

Trefwoorden: #bio-economie, #euro-silo, #kluizendok

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Euro-Silo plant aan het Kluizendok (Gentse Haven) de bouw van een nieuwe, derde graanterminal. Deze investering zal op volle snelheid goed zijn voor een extra opslagcapaciteit van 200.000 ton.

De Gentse haven stelt dat daarmee haar internationale positie als Europese graanschuur wordt herbevestigd. De op- en overslag van bulkgoederen is sowieso een voor de Gentse haven kenmerkende sector: ze neemt er ruim 60% van het totale goederenvolume in.

Het Havenbedrijf Gent verleent Euro-Silo een concessie voor een perceel van in totaal 94.000 m² voor de bouw van een nieuwe – derde – graanterminal.

Het project omvat de bouw van vlakloodsen met een totale stockage van 200.000 ton. In 2014 kan de terminal operationeel zijn.

In de Gentse Haven beschikt Euro-Silo momenteel al over een opslagcapaciteit van 650.000 ton. In de toekomst zal de firma in daar dus 850.000 ton granen kunnen opslaan.

Met de derde terminal aan het Kluizendok wil Euro-Silo ook bijkomende investeerders in de biogebaseerde economie bedienen. Op de 400 hectare bedrijventerreinen rond het Kluizendok reserveert het Havenbedrijf immers 80 hectare voor activiteiten in de bio-economie.


(KV) (Foto Tom D'Haenens)