Agoria e-gov Awards gewonnen door FRIS-portaal

De Vlaamse overheid heeft de vijftiende editie van de Agoria e-gov Awards gewonnen met een regionaal portaal voor onderzoekers en hun onderzoek in Vlaanderen.

Trefwoorden: #Agoria, #e-gov awards, #FRIS, #portaalsite, #Vlaamse overheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Het FRIS-portaal wil onderzoekers dichter bij elkaar brengen, interdisciplinair onderzoek stimuleren, netwerking tussen onderzoekers mogelijk maken en experten helpen vinden in bepaalde disciplines.

Sinds juli 2018 kan iedereen vrij aan de slag met de data over het publiek gefinancierd onderzoek in Vlaanderen. Alles samen gaat het over informatie van 75.000 onderzoekers, 29.000 onderzoeksprojecten en 300.000 wetenschappelijke publicaties van 13 instellingen.

De Vlaamse overheid heeft de ambitie om te investeren in een door innovatie gedreven Vlaamse economie. Belangrijke voorwaarde daarbij is dat bedrijven en kennisinstellingen inzicht hebben in de ontwikkelde kennis zodat deze sneller kan worden toegepast.

Met het oog op die ambitie startte de overheid reeds in 2014 een grondige hertekening van FRIS (Flanders Research Information Space), de (virtuele) ruimte met informatie over onderzoek in Vlaanderen.

Het platform biedt een uniek venster op het publiek gefinancierd onderzoek in Vlaanderen. De ambitie om onderzoek in innovatie regionaal te versnellen gebeurt immers door onontgonnen potentieel qua onderzoek en ontwikkeling toegankelijk te maken.

Agoria reikte daarnaast ook prijzen uit voor gebruiksvriendelijkheid, rendabiliteit, innovatie, samenwerking en open data.

Die gingen naar respectievelijk Closer to Van Eyck (Koninklijk instituut voor het Kunstpatrimonium), eComptes (Service Public de Wallonie, Direction Générale Opérationelle Intérieur et Action Sociale), Jobnet, Jobmatching met AI (VDAB), GEONAVOTOOL (FOD Binnenlandse Zaken, Algemene Directie Crisiscentrum, voor de NAVO-top van juli 2018) en FRIS (open data).


Met de e-gov Awards wil Agoria o.a. de overheden belonen die met digitale projecten de dienstverlening aan de bevolking en de bedrijfswereld verbeteren.