• 17/02/2012

Projecten leidend tot duurzame brug tussen chemie en bouwsector

Kmo’s en grote bedrijven uitgenodigd innovatieve projecten in te dienen. Subsidiëring: 66% van de kost.

Trefwoorden: #bouw, #chemie, #duurzaam

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE -- Kmo’s en grote bedrijven worden uitgenodigd tot het indienen van innovatieve projecten die een duurzame brug maken tussen chemie en bouwsector. Vlaanderen is een wereldspeler in de chemische sector.

Volgens Koen Helsen, gedeputeerde voor Economie van de provincie Antwerpen, kunnen chemie en bouwsector door samenwerking nog verder groeien.

“Dit kan door cross-sectorale samenwerking in innovatieve en duurzame pilootprojecten. We hebben hier al wat ervaring opgedaan. Zo experimenteren we met onze Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Antwerpen reeds met het gebruik van luchtzuiverend betonlaag bij de aanleg van wegen en parkings. Met deze projectoproep willen we kmo’s de kans geven om nieuwe ideeën en producten te lanceren”.

Ook VITO ziet de samenwerking helemaal zitten. Rik Ampe, directeur Industriële innovatie VITO: “We nodigen kmo’s en grote bedrijven uit beide sectoren om innovatieve projecten in te dienen met een maximale kost van 100 000 euro. Samen met de provincie Antwerpen subsidiëren we 66% van deze kost of 66 000 euro per project. De bedrijven zelf dragen zo nog slechts een derde van de totale kostprijs.”

Concreet zullen een drietal projecten in de provincie Antwerpen worden gekozen. De projecten kunnen worden ingediend tot en met 15 mei 2012. Alle informatie over de projectoproep ‘Duurzame chemie als grondstof voor nieuwe materialen en producten die de CO2-neutraliteit bevorderen in de BOUWsector’, kan worden gedownload op kmo Antwerpen.htm .

Meer informatie?
Koen Helsen, gedeputeerde voor economie (gsm 0477 77 52 88)
Carine Van Hove, coördinator kmo-werking VITO (carine.vanhove@vito.be ; tel. 014 33 69 79)


(KV) (foto VITO: RvB VITO)