• 24/02/2012

Oproep voor projecten rond lifetech sensing

Deelnemers gezocht voor project dat technologiegedreven oplossingen voor een efficiëntere preventie en diagnostiek in de gezondheidszorg ondersteunt.

Trefwoorden: #lifetech, #vito

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE -- De provincie Vlaams-Brabant, Flanders Smart Hub en VITO lanceren een open oproep naar bedrijven voor het indienen van demonstratie- en disseminatieprojecten rond het centrale thema LIFETECH SENSING.

Doel van het project is om technologiegedreven oplossingen voor een efficiëntere preventie en diagnostiek in de gezondheidszorg te ondersteunen.

In aanmerking komen o.a. point of care diagnostics, biosensoren, bio-informatica, biomerkers evenals het vernieuwend combineren van bestaande componenten, concepten, algoritmen om biomerkers baanbrekend te verbeteren, proteomics, genomics, ondersteunende IT en algoritmen, DNA sequencing, theranostics, personalized medicine, lab-on-chip, ambient intelligence enz.

Consortia van bedrijven, geleid door een Vlaams-Brabantse kmo, kunnen een project formuleren dat ze tijdens de uitvoering onafhankelijk en wetenschappelijk onderbouwd laten valideren door VITO en andere (lokale) kennisinstellingen. Het project kost maximaal 100.000 euro.

Hiervan draagt het bedrijfsconsortium 34%, de overige 66% wordt gesubsidieerd door VITO vanuit haar kmo-cleantechprogramma (40%) en provincie Vlaams-Brabant (26%). Projectvoorstellen worden verwacht uiterlijk 15 mei 2012.

Terugkoppeling door VITO wordt verwacht tegen 15 juni 2012. Uit de ingediende voorstellen kunnen eventueel meerdere varianten worden goedgekeurd.

Meer informatie over de voorwaarden, het inschrijfformulier en een model van samenwerkingsovereenkomst kan hier worden gedownload:

Informatiedocument
Inschrijvingsformulier
Intentieverklaring
Model van samenwerkingsovereenkomst


(KV) (foto wikipedia: lab-on-a-chip)