Biocartis sluit commerciële deal met Japanse Nichirei Bioscience

Biocartis, bedrijf in de moleculaire diagnostiek, heeft een overeenkomst getekend met Nichirei Bioscience, Japanse toonaagevende leverancier van biologische en diagnostische producten.

Trefwoorden: #Biocartis, #diagnose, #diagnostisch, #Idylla, #Japan, #Nichirei Bioscience

Lees verder

Techniek

( Foto: Biocartis )

ENGINEERINGNET.BE - Nichirei Bioscience gaat in Japan instaan voor de productregistratie bij het Japanse Ministerie van Gezondheid, Werk en Welzijn van de oncologische moleculaire diagnosetests van Biocartis, die werken op het volledig geautomatiseerde Idylla platform.

Na een succesvolle registratie gaat hun verkoopteam het platform verdelen binnen zijn commercieel netwerk van zo’n 2.000 pathologielaboratoria in Japan.

Dit platform is een volledig geautomatiseerd, real-time PCR 1 gebaseerd moleculair testsysteem dat ontwikkeld werd om zeer snel resultaten te bieden. waardoor moleculaire diagnose testing in oncologie snel, makkelijk en geschikt gemaakt wordt voor lokale laboratoriapartners en ziekenhuizen in Japan. Patiënten zullen dan ook sneller toegang hebben tot meer efficiënte, gerichte kankerbehandelingen.

Over deze overeenkomst werden geen financiële details meegedeeld.


ACHTERGROND
Nichirei Biosciences is onderdeel van Nichirei Corporation, een holdingbedrijf met een jaarlijkse omzet van ongeveer 550 miljard yen met wereldwijde activiteiten in voeding, logistiek en biowetenschappen.

Binnen biowetenschappen ontwikkelde het bedrijf producten voor immunohistochemie en point-of-care diagnostiek en is deze aan het commercialiseren. Hiervan heeft immunohistochemie een top drie marktpositie in Japan.