Studiedag “Groen gas en WKK” - uitnodiging

Het energiedebat beheerst tegenwoordig de actualiteit: enerzijds de problematiek rond de bevoor­radings­zeker­heid en anderzijds het behalen van de Europese duur­zaam­­heids­doel­stel­lingen.

Trefwoorden: #biogas, #COGEN, #groen gas, #Merksplas, #studiedag, #WKK

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Groen gas of hernieuwbaar gas is één van de maatregelen waar veel van wordt verwacht om deze uitdagingen te realiseren. Tijd om dus eens stil te staan bij deze belangrijke trend in de energiewereld.

Op 7 februari organiseren Biogas-E, COGEN Vlaanderen, waterstofnet, Fluxys en Gas.be daarom samen de studiedag “Groen gas en WKK: efficiënt op weg naar een duurzaam 2050”.

Tijdens deze goed gevulde studiedag wordt het thema groen gas in al haar facetten behandeld, met aandacht voor de Europese context, innovatieve toepassingen, nieuwe verdienmodellen en een concrete case.

Als locatie werd gekozen voor de gerenoveerde landloperskolonie-site in Merksplas. Daar wordt namelijk volgende zomer een WKK geïnstalleerd die groene warmte en elektriciteit opwekt. In het energieconversiepark bij IOK wordt biogas opgewaardeerd tot biomethaan en in het gasnetwerk geïnjecteerd.

Tijdens het bezoek aan de studiedag wordt een bezoek aan de IOK installatie in Beerse voorzien voor de eerste 50 deelnemers die zich inschrijven. Het vervoer van en naar station van Turnhout en de IOK-site worden taxi's op waterstof en CNG-wagens op biogas voorzien.


(afbeelding: COGEN)