• 20/02/2012
  • |     BB

VDL Steelweld mag productielijnen bouwen voor Ford Genk

Het Nederlandse engineeringbedrijf VDL Steelweld mag productieautomatisering leveren aan Ford Genk.

Trefwoorden: #ford, #ford genk, #productie, #robot, #steelweld, #VDL, #vdl steelweld

Lees verder

b2b

( Foto: VDL Steelweld )

ENGINEERINGNET -- VDL Steelweld meldt in december 2011 orders ontvangen te hebben van Ford Genk en Ford Valencia. Voor de productielocatie in België zal het Nederlandse bedrijf productielijnen toeleveren voor de ‘closure delen’ van de nieuwe Ford Mondeo zoals deuren, kofferdeksel, motorkap en spatborden.

Tevens gaat VDL Steelweld een nieuwe ‘hanginglijn’ inrichten. Op deze lijn zullen in de toekomst ook de modellen Galaxy en S-Max geproduceerd worden.

Voor de locatie in Spanje worden twee ‘hanginglijnen’ ingericht voor nieuwe modellen. Het gaat hierbij om een integratie in de bestaande productielijnen.

Een uitdagend project, aangezien de productie van het huidige model zoveel mogelijk moet doorlopen. Het ombouwen en testen van de lijn vindt dan ook plaats in de weekenden binnen een tijdspanne van maximaal 36 uur.

Samen met nog drie andere projecten, voor Jaguar, Volvo en DAF, gaat het om een verwachte omzet van om en bij 100 miljoen euro.


ACHTERGROND
VDL Steelweld is een internationale onderneming met vestigingen in Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda, Nederland. VDL Steelweld bouwt gerobotiseerde productiesystemen. Er werken in totaal bijna 300 mensen bij het bedrijf. Steelweld behoort tot de VDL-groep, met hoofdkantoor in Eindhoven en ongeveer 7.100 medewerkers over heel de wereld.