12.000 euro strategische Vlaamse ecologiesteun voor Lamifil

De Vlaamse Regering heeft 512.000 euro strategische ecologie­steun toegekend aan Lamifil. Die zal aangewend worden voor een nieuw, uniek ecologisch productie­proces voor aluminium­producten.

Trefwoorden: #aluminium, #ecologie, #kabel, #Lamifil, #productie, #subsidie, #Vlaamse regering

Lees verder

Techniek

( Foto: Lamifil )

ENGINEERINGNET.BE - Dit ecologieproject kadert in een brede toekomststrategie van Lamifil, waarvoor een aanzienlijk pakket aan investeringen op korte en middellange termijn ingezet zal worden.

Vandaag produceert de aluminiumdivisie van dit bedrijfl onder meer hoogspanningskabels, tussenproducten voor ondergrondse kabels en kabels voor mechanische toepassingen in onder meer de automobielsector.

Naar de toekomst toe moet de aluminiumdivisie verder uitgebouwd worden door de productie performanter te maken, bijkomende innovatieve producten op de markt te brengen en de internationalisering verder te zetten.

Het strategische ecologieproject binnen de aluminiumdivisie omvat de overstap in de productie van gescheiden smeltovens en warmhoudovens naar een combinatie van smelt- en warmhoudoven waarin ook het legeren gebeurt.

Door die vernieuwing kan het bedrijf het energieverbruik verminderen, materiaalverliezen beperken, extra kwaliteitsgaranties en flexibiliteit inbouwen en de ergonomie voor de werknemers verder verbeteren.


ACHTERGROND
Lamifil is leverancier van kabel- en draadproducten in aluminium en koper en hun legeringen. Het bedrijf is gevestigd in Hemiksem (Antwerpen).