Start it @KBC kan uitstekende cijfers voorleggen

De start-ups van Start it @KBC realiseerden de voorbije vijf jaar samen al meer dan 113 miljoen euro aan sales en gaan de komende 6 maanden 954 mensen aanwerven.

Trefwoorden: #accelerator, #pitchen, #start-up, #Start it @KBC

Lees verder

HR

( Foto: Start it @KBC )

ENGINEERINGNET.BE - De eerste resultaten, die de accelerator uitvoerde bij haar actieve start-ups en alumni, werden vandaag voorgesteld tijdens de opening van Start it @KBC Dok Noord, de nieuwe Gentse hub van de start-up accelerator.

Alle start-ups samen realiseerden al meer dan 113 miljoen euro sales en haalden bovendien zo’n 160 miljoen euro op aan funding. Er is bovendien nog heel wat groeipotentieel. Momenteel leidt slechts één klantenmeeting op tien tot een getekend contract.

Wat verder ook opvalt, is dat minder dan 2% van de start-ups geld ophalen via crowdfunding. Subsidies, venture capital en business angels zijn samen goed voor bijna de helft van de funding van de start-ups. De vraag die men daar bij kan stellen is of die overheidsfunding er niet net voor zorgt dat start-ups te lang blijven hangen in hun R&D-fase.

Gemiddeld heeft een start-up 4,3 mensen in dienst en ze blijken bovendien belangrijke werkgevers. Uit de ontvangen antwoorden bleek ook dat er in de komende maanden 450 mensen aangeworven zullen worden. Over de hele community berekend, zal dit leiden tot 954 aanwervingen.