Patronale Solar wordt grootste producent van zonne-energie

De Belgische Independent Power Producer (IPP) van zonne-energie, Patronale Solar, heeft de overname afgerond van de Belgische PV-parken (een 100-tal) van het Nederlandse Sunrock.

Trefwoorden: #Patronale Solar, #Sunrock, #zonne-energie, #zonnepanelen, #zonnepark

Lees verder

Techniek

( Foto: Patronale Solar )

ENGINEERINGNET.BE - De portfolio met ongeveer 100 sites en een totaalvermogen van 75,5 MWp vertegenwoordigt een totale investeringswaarde van meer dan 80 miljoen euro. Door de overname wordt Patronale Solar de grootste producent van zonne-energie in België.

Het bedrijf bespaart jaarlijks via 340.000 zonnepanelen, verspreid over 208 productiesites, 35.000 ton CO2. Bovendien heeft heeft het de ambitie om verder te investeren in hernieuwbare energie-infrastructuur en zo zijn steentje bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Bert Creemers, Managing Director van Patronale Solar: “Deze overname en bijbehorende schaalvergroting laten ons toe verdere efficiëntievoordelen te generen binnen ons huidig expertisegebied. We hebben de ambitie om de komende jaren verder te groeien tot een totale productiecapaciteit van 150 MWp.”

Patronale Solar, een joint-venture tussen Patronale Life en Edison Energy Group, breidde sedert juli 2015 zijn vermogen stelselmatig uit door een combinatie van kleine overnames en nieuwbouwprojecten.