FOx Biosystems haalt 4 miljoen euro op voor biosensortechnologie

De Leuvense start-up FOx Biosystems haalde in een kapitaalronde 4 miljoen euro op bij de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, het Gemma Frisius Fonds en een aantal biotechinvesteerders.

Trefwoorden: #biosensortechnologie, #BioVille, #FOx Biosystems, #kapitaalinjectie

Lees verder

Techniek

( Foto: FOx Biosystems )

ENGINEERINGNET.BE - FOx Biosystems is een spin-off van de KU Leuven en werd opgericht in 2017. De start-up heeft de ambitie om de life science industrie en onderzoeksmarkt te veranderen met hun real-time, label-vrije analysetechnologie.

Deze innovatieve technologie laat de gebruiker toe biomoleculaire interacties op een snelle, betrouwbare en kosteneffectieve manier te meten. Het bedrijf richt zich daarmee onder andere op de markt van de ontwikkeling en productie van biologische geneesmiddelen.

Met dit vers geld gaat het bedrijf nieuwe aanwervingen doen, heeft het plannen om internationaal te groeien en gaat het zijn processen optimaliseren.

Filip Delport, mede-oprichter en doctor-bio-ingenieur aan de KU Leuven in de groep van prof. Lammertyn, werd door de aandeelhouders aangesteld als CEO. Het hoofdkantoor verhuist naar Bioville, de bio-incubator in Diepenbeek.