Brusselse Mabru-parking bedekt met 8.078 zonnepanelen

Samengeteld met de bestaande zonnepanelen op de daken van de Vroegmarkt vormt de gehele installatie van 4,6 MW de grootste zonnepaneleninstallatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Trefwoorden: #Brussel, #ENGIE, #Mabru, #parking, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Mabru )

ENGINEERINGNET.BE - De 2,4 bijkomende MW, ofwel 8.078 panelen op een oppervlakte van 13.300 m², liggen op de daken van 9 carports voor vrachtwagens (‘truckport’) op de parking van Mabru. Een installatie van die grootte op een parking is een primeur in België.

Het geheel van de installaties (panelen en truckport) werd gefinancierd door ENGIE via het derde-betalersmechanisme en Mabru wordt er na 10 jaar eigenaar van.

Met deze nieuwe installatie verbetert Mabru zijn ecologische voetafdruk en draagt het bij aan de productie van hernieuwbare energie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: 100% van de energie geproduceerd door deze nieuwe panelen zal geïnjecteerd worden op het distributienet.

De nieuwe installatie produceert 2.200 MWh per jaar en vermijdt een jaarlijkse CO2-uitstoot van meer dan 880 ton. In totaal, met de eerste installatie die begin 2018 in dienst werd genomen, wordt een jaarlijkse uitstoot van 1.710 ton CO2 vermeden.