Agoria wordt hoofdsponsor Belgisch Solar Team

Het team, dat in oktober nog de eerste plaats behaalde tijdens de Carrera Solar Atacama in Chili, gaat verder als het Agoria Solar Team, met een ambitieus team van 20 ingenieursstudenten.

Trefwoorden: #Agoria, #Agoria Solar Team, #ingenieursstudenten, #Punch Powertrain, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - Het is niet onverwacht dat Agoria als nieuwe hoofdsponsor van het Belgische Solar Team uit de bus komt: de Belgische technologiefederatie was in 2017-2018 al betrokken als peter van het project.

Dit jaar breidt de federatie de samenwerking verder uit om samen met het team te bouwen aan de achtste Belgische zonnewagen, met als ultieme doel een eerste plaats op het wereldkampioenschap in Australië in oktober 2019. Punch Powertrain zal het team op technisch vlak nog steeds blijven ondersteunen.

Marc Lambotte, CEO van Agoria: “Wat deze samenwerking zo krachtig maakt, is de sterke link tussen beide organisaties. Het gebruiken van technologische innovaties om bij te dragen aan een betere wereld vormt een sterke basis voor het partnerschap. Een basis die dit team moet leiden naar innovaties die nodig zijn om de beste Belgische zonnewagen ooit te maken.”

Voor het team is het even wennen aan de nieuwe naam, maar dat betekent niet dat de mentaliteit veranderd is. De motivatie en drang om een nog betere prestatie neer te zetten dan het vorige team, is alleen nog groter geworden.