Beveiligingslek in Russische bionische protheses ontdekt

Kaspersky Lab experts die onderzoek doen naar de experimentele cloudinfrastructuur voor geavanceerde bionische prothesen, hebben beveiligingsproblemen ontdekt en gemeld aan Motorica.

Trefwoorden: #beveiliging, #bionische prothesen, #cloud, #Kaspersky Lab, #Motorica

Lees verder

Nieuws

( Foto: Kaspersky Lab )

ENGINEERINGNET.BE - De Kaspersky Lab onderzoekers hebben de software van digitale prothesehanden van Russische hightechfabrikant Motorica beoordeeld.

Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een extern cloudsysteem, een interface voor het bewaken van de status van alle geregistreerde biomechanische apparatuur. Het is eveneens een toolset voor de ontwikkelaars van slimme rolstoelen en andere kunstmatige ledematen.

Er werd ondekt dat er sprake was van een onveilige http-verbinding, onjuiste accountbewerkingen en onvoldoende invoervalidatie. Als de prothetische hand in gebruik is, verzendt deze gegevens naar het cloudsysteem.

Door de zwakke beveiliging kan een cyberaanvaller toegang krijgen tot informatie in de cloud over alle verbonden accounts en daarmee informatie manipuleren, uitbreiden of zelfs verwijderen.

Het internet der dingen (IoT) is veel meer dan alleen slimme horloges en koelkasten. IoT omvat geavanceerde complexe steeds verder geautomatiseerde ecosystemen die straks ook van levensbelang kunnen zijn zoals bionische producten voor de gezondheidszorg. Het is dan ook van levensbelang dat die technologie absoluut veilig is.


ACHTERGROND
Bionische technologie is volop in ontwikkeling. Helaas gaat de ontwikkeling van deze technologie ook gepaard met beveiligingsproblemen. Voor een beter begrip van de toekomst, staan op de website Earth 2050 een verzameling futuristische voorspellingen.