9% van de werkgevers plant aanwervingen in 2de kwartaal

Volgens de nieuwst ManpowerGroup Barometer zouden de Belgische werkgevers in de loop van het 2e kwartaal van 2019 jobs moeten blijven creëren en dit ondanks de onrust over de Brexit.

Trefwoorden: #ManpowerGroup, #prognoses, #tewerkstelling

Lees verder

HR

( Foto: jozefmicic - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - 9% van de 751 ondervraagde Belgische werkgevers plant hun personeel tegen eind juni 2019 uit te breiden, terwijl slechts 2% een inkrimping van het personeelsbestand voorziet.

Na correctie van de seizoenvariaties bereikt de Nettotewerkstellingsprognose (het verschil tussen het percentage werkgevers dat aanwervingen plant en het percentage werkgevers dat ontslagen voorziet) voor het derde kwartaal op rij de bemoedigende positieve waarde van +6.

Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux“De resultaten van onze barometer geven aan dat de Belgische werkgevers niet van koers veranderen wat hun wervingsintenties betreft, ondanks een groeiende onzekerheid, onder andere door de Brexit.”

De tewerkstellingsvooruitzichten voor het volgende kwartaal zijn positief in de drie gewesten van het land. In Vlaanderen bereikt de Nettotewerkstellingsprognose zijn hoogste niveau (+8) sinds het 4e kwartaal van 2015. Ook in Wallonië (+7) en Brussel (+5) tonen de werkgevers zich vrij optimistisch.

In 9 van de 10 bevraagde sectoren zijn de werkgevers van plan nieuwe jobs te creëren in de loop van het 2e kwartaal van 2019. De werkgevers verwachten de sterkste wervingsactiviteit in de sectoren Elektriciteit, gas en water (+16) en in de sector Transport en logistiek (+13).

De tewerkstellingsvooruitzichten zijn ook zeer positief in de sectoren Landbouw en visserij, Openbare diensten, onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening en in de Extractieve industrieën (alle drie +11).

Verwacht wordt dat de aanwervingen zullen plaatsvinden aan hetzelfde tempo dan in het vorige kwartaal in de sector van de Bouw (+10), terwijl er naar verwachting meer aanwervingen zullen zijn in de sector Financiën, verzekering, vastgoed en diensten (+8).

De werkgevers in de sector van de Maakindustrie zijn dan weer voorzichtiger (+4), terwijl de werkgevers in de Groot- en detailhandel (+1) en in de Horeca (0) hun personeelsbestand op hetzelfde niveau houden.