Strategische samenwerking tussen Schneider Electric en Planon

Schneider Electric en Planon hebben aangekondigd dat zij samen een platform op de markt gaan brengen, dat een oplossing moet bieden voor het vastgoedbeheer tijdens de hele levenscyclus.

Trefwoorden: #gebouwenbeheer, #Planon, #Schneider Electric

Lees verder

Techniek

( Foto: Planon )

ENGINEERINGNET.BE - Dat nieuwe platform zal realtime data en Artificial Intelligence (AI) over gebouwen samenbrengen met slimme business beslissingen. Dit wordt dan vertaald naar operationele workflows voor beheerders en gebruikers van gebouwen en hun service providers.

Deze samenwerking stelt organisaties in staat om strategische beslissingen over hun vastgoedportfolio te baseren op een combinatie van data afkomstig uit Operationele Technologie (OT) en Informatie Technologie (IT).

Hiermee worden de exploitatiekosten van gebouwen verlaagd, de waarde van fysieke assets gedurende de volledige levenscyclus verhoogd, het duurzaamheidsprofiel van gebouwen verbeterd en de werkplekbeleving van medewerkers verhoogd.

Als basis in deze samenwerking wordt de EcoStruxure Building Advisor van Schneider Electric en Planon Universe gecombineerd. Hun gezamenlijke oplossing gaat gebouwen in productieve bedrijfsmiddelen transformeren door diagnostische asset data te combineren met vooraf gedefinieerde procedures om daarmee gerichte interventies op gebouwgebonden installaties te automatiseren.

Deze combinatie heeft direct impact op de prestaties van een gebouw en operationele efficiëntie in de volledige vastgoedportefeuille.