Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec winnen eerste Asset Performance Awards

Na 20 jaar Maintenance Manager van het jaar organiseerde BEMAS dit jaar voor de eerste keer de Asset Performance Awards. Er werden drie awards uitgereikt in onderhoud en asset management.

Trefwoorden: #ArcelorMittal, #Arlanxeo, #asset management, #awards, #BEMAS, #imec

Lees verder

Nieuws

( Foto: BEMAS )

ENGINEERINGNET.BE - De award voor Best Improvement in Maintenance & Asset Management bekroont voortaan organisaties die een grote stap voorwaarts hebben gezet in de toegepaste onderhouds- en asset management praktijken. De finalisten hiervoor waren Arlanxeo, Aquafin en NLMK.

Het project van Arlanxeo rond het verbeteren van de betrouwbaarheid in zestien extrusiemachines kon op de meeste bijval van het publiek en de jury rekenen en ging met deze award aan de haal.

Uitstekende resultaten halen op gebied van Asset Performantie lukt echter niet, zonder een uitstekend technisch team. Vandaar de Technical Team of the Year award. De finalisten in deze categorie waren Bionerga, Fluvius en Imec.

Imec dat actief is in R&D rond nano-elektronica en digitale technieken werd de winnaar van deze award. Hun onderhoudsteam staat in voor het onderhoud en beheer van de facilities, die om een enorme nauwkeurigheid en zeer strikte toleranties vragen om de juiste omstandigheden in de labo’s en cleanrooms te realiseren.

In het teken van industrie 4.0 werd als laatste ook een Asset Performance 4.0 Award uitgereikt waarbij de focus lag op onderhoud, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de assets. In deze categorie waren de finalisten ArcelorMittal, Infrabel en SPG Dry Cooling.

ArcelorMittal werd in deze categorie tot winnaar uitgeroepen voor zijn re-engineered condition monitoring van de warmwalslijn.