Volt Europe opent een nieuw kantoor in Gentse Ghelamco Arena

IT-rekruteerder Volt Europe opent een nieuw kantoor in Gent, waarmee het haar expertise en aanwezigheid in Vlaanderen versterkt. Het bedrijf zoekt hiermee de nabijheid van de kandidaten op.

Trefwoorden: #Gent, #ICT, #IT-profielen, #rekrutering, #Volt

Lees verder

HR

( Foto: By DirkVE - Own work, CC BY-SA 3.0 )

ENGINEERINGNET.BE - De nood aan digitale profielen is hoog bij de Belgische bedrijven. Technologie­federatie Agoria meldde al het schrijnende tekort van 16.000 IT profielen.

Tobias Desomer, Team Manager van Volt Gent: “België heeft te weinig IT professionals. Pakweg tien jaar geleden stond een vacature drie maanden open, terwijl het nu geen uitzondering meer is dat er vacatures langer dan een jaar openstaan.

Nog nooit zochten zo veel bedrijven naar nieuw personeel als vandaag. Nog volgens Agoria dreigen er in 2030 zelfs ruim 580.000 vacatures open te blijven staan. Het tekort zorgt voor groeiproblemen bij veel Belgische bedrijven, gaande van start-ups tot gevestigde waarden.

Voornaamste reden van het bedrijf om voor de groeipool Gent als tweede locatie in Vlaanderen te kiezen is om dichter bij de klanten te staan en omdat deze stad ook sterk inzet op de IT sector.