• 02/04/2019

Rittal Blue e + koelunits leverbaar in roestvast staal

De Rittal Blue e+ koelaggregaten uit roestvast staal bieden een koelvermogen van 1,6 kW tot 5,8 kW. Deze uitvoering is geschikt waar hoge niveaus van corrosiebescherming vereist zijn.

Trefwoorden: #Blue e +, #koelunits, #Rittal, #roestvast staal

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Rittal )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe roestvaststalen koelers van de Blue e+ reeks zijn speciaal ontworpen voor veeleisende omgevingen. Hun behuizing in RVS maakt ze bijzonder geschikt voor toepassingen die hoge niveaus van corrosiebescherming vereisen.

Typische voorbeelden zijn de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de verwerkende industrie, waar frequente schoonmaakbeurten de norm zijn. Deze nieuwe versies van de koelaggregaten behoren tot beschermingsklasse IP 55 en zijn voortaan leverbaar uit stock.

Net als de andere Blue e+ apparaten, werken ze met een zeer energie-efficiënte hybride technologie en zijn ze verkrijgbaar in vijf verschillende koelvermogens variërend van 1,6 kW tot 5,8 kW

Hybride technologie voor energiebesparing
Hybride technologie maakt gebruik van een combinatie van een ‘heat pipe’ en conventionele compressortechnologie. In veel gevallen, bijvoorbeeld wanneer de buitentemperatuur relatief laag is, biedt de ‘heat pipe’ voldoende koelvermogen.

Het energieverbruik ligt zeer laag, omdat de koelaggregaten geen compressor nodig hebben om te werken. De extra compressor wordt alleen ingeschakeld wanneer een grotere koelcapaciteit vereist is. Alle compressoren werken met snelheidsgeregelde aandrijvingen en zijn daarom bijzonder energie-efficiënt.

De lagere temperatuurafwijkingen binnen de behuizing betekenen bovendien dat de componenten een langere levensduur hebben. Over het algemeen gebruiken koelunits van de Blue e+ reeks, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de toepassing, gemiddeld 75% minder energie dan een conventionele compressorkoeleenheid.

Door hun meerspanningsvermogen zijn de koelers eenvoudig wereldwijd te bedienen op alle gangbare netspanningen en -frequenties.

Gebruiksvriendelijke bediening
Blue e+ koelunits zijn eenvoudig en intuïtief te bedienen via een modern aanraakscherm dat de basisinstellingen en statusberichten weergeeft. De bediening gebeurt via het apparaat zelf of via een smartphone app die een haast identieke gebruikersinterface biedt.

Een andere optie is de IoT-interface die de koelunit moeiteloos integreert in een Industrie 4.0 omgeving.


Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.be - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.