DHL Express eerste bedrijf met BE-GATE vergunning

De douane ontwikkelde deze certificering omwille van de wereldwijde toename van de handel via e-commerce, waarbij snelle leveringen én snelle vrijgave van goederen noodzakelijk is.

Trefwoorden: #Alexander De Croo, #Arnaud Feist, #BE-GATE, #Brussels Airport, #certificering, #DHL Express, #Douane, #douanecontrole, #e-commerce, #Gerrit De Sterck, #goederen, #leveringen, #luchthaven, #operator, #verbinding, #vrijgave, #Zaventem

Lees verder

Techniek

( Foto: DHL )

ENGINEERINGNET.BE - Via de luchthaven van Zaventem circuleren gemiddeld 250.000 pakjes per dag. Op piekmomenten, zoals Black Friday en de kerstperiode, kan dit oplopen tot 350.000 zendingen per dag. Met BE-GATE zijn deze aangiften op douanevlak snel te verwerken.

De nieuwe certificering biedt een beveiligde verbinding tussen de economische e-commerce operator en de Douane, op maat gemaakt voor de verwerking van grote hoeveelheden gegevens.

BE-GATE maakt efficiëntere douanecontroles op basis van risicoanalyse mogelijk. Verder zorgt het voor een verbeterde communicatie, met een maximale transactiesnelheid als gevolg. BE-GATE anticipeert ook op toekomstige wetswijzigingen.

Vicepremier en minister van Financiën, Alexander De Croo, bracht samen met de CEO van Brussels Airport, Arnaud Feist, bracht op 21 maart een bezoek aan DHL.

“Steeds meer mensen doen hun inkopen online. Met een digitale oplossing als die van BE-GATE draagt de Douane bij aan een snelle levering van de pakjes,” aldus De Croo.

“Wij zijn bijzonder verheugd dat DHL, als eerste logistieke speler in België, in dit nieuwe project kan stappen”, vertelt Gerrit De Sterck, Customs Affairs Manager bij DHL.

"Met dit nieuwe systeem kunnen we onze klanten onze gekende snelle en kwalitatieve service blijven bieden, ook volgens de nieuwe, strengere Europese douanewetgeving."

BE-GATE kan echter niet toegepast worden voor accijnsgoederen, goederen onderworpen aan vergunningen, beperkingen en controlemaatregelen.