Urban Crop Solutions en Puratos testen plantgroei in ’Mars simulatie’

Deze ‘Mars simulatie installatie’, ontwikkeld door Urban Crop Solutions en Puratos, is gebouwd rond een ‘FarmFlex’ plant­groeic­ontainer die in zijn geheel een “biosfeer’ vormt.

Trefwoorden: #Mars, #plantgroei, #Puratos, #ruimte, #simulatie, #Urban Crop Solutions

Lees verder

Techniek

( Foto: Urban Crop Solutions )

ENGINEERINGNET.BE - Die biosfeer is een hermetisch gesloten geheel waar planten en mensen in harmonie kunnen samenleven. Hierbij produceren de planten zuurstof voor de mensen en omgekeerd produceren de mensen de koolstofdioxide, die nodig is voor de groei van de planten.

Met zijn 255 kubieke meter is dit de tweede grootste volledig gecontroleerde biosfeer ter wereld (enkel China heeft een grotere namelijk de Lunar Palace met 550 kubiek).

Door de elementen van de plantgroei te optimaliseren zijn de plantbiologen van Urban Crop Solutions er in geslaagd om tarwe in de labo omgeving tot rijpheid te brengen binnen de 60 dagen in plaats van de gebruikelijke 120 dagen en dat met een fractie van het water dat in de vrije natuur nodig is (slechts 5%).

Er worden in deze technologie geen insecticiden of herbiciden gebruikt, het resultaat is 100% natuurlijk. Uiteraard opent dit enorme mogelijkheden voor toepassingen op onze Aarde waarbij vooral de natuur zal gediend zijn.

Deze verticale landbouw-oplossingen laten toe om zeer grote landbouw gebieden terug te schenken aan de natuur. Ook om voldoende verse en gezonde voeding te bieden in onherbergzame gebieden en het hoofd te bieden aan langdurige droogte.

Bij de inhuldiging van hun eerste piloot installatie in 2016, liet Frederic Bulcaen (medeoprichter en Voorzitter van Urban Crop Solutions) al vallen dat het een droom was om ooit een installatie te leveren die voeding voorziet voor de mensen die dan op de planeet Mars of de maan zullen wonen. Door deze samenwerking met Puratos komt de realisatie van deze droom steeds dichterbij.

Maarten Vandecruys (zaakvoerder Urban Crop Solutions-: “Alle scenario’s wijzen erop dat ten laatste tegen 2030 de eerste mensen op Mars zullen landen en er nadien een permanente kolonie zal ontstaan. Onze aanpak in de verticale landbouw markt is aan het lonen. We staan voorop op de rest van de wereld en zetten ons land op de kaart voor landbouw in de ruimte, onder de grond of binnen steden.”


ACHTERGROND
Urban Crop Solutions is de specialist in alles wat te maken heeft met oplossingen voor de snel ontwikkelende verticale landbouw. Zo levert het op maat gemaakte voedingsfabrieken (“plant factories”) alsook standaard groei-infrastructuur in containervormen.

De onderneming heeft vestigingen in de US (Miami) en in Japan (Osaka) en heeft ook een team van ervaren plantbiologen, die organisaties begeleidt bij hun eerste stappen in verticale landbouw of bij onderzoeksprojecten.