Hannover Messe 2019 stond in teken van digitale transformatie

Kunstmatige intelligentie in de industrie en robotica, het potentieel van de nieuwe 5G-standaard, ... waren enkele belangrijke onderwerpen op deze vakbeurs voor industriële technologie.

Trefwoorden: #5G, #digitale transformatie, #Hannover Messe, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Deutsche Messe )

ENGINEERINGNET.BE - Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de raad van bestuur van de Deutsche Messe: "Meer dan 215.000 bezoekers gebruikten de beurs om te investeren in nieuwe technologieën en hun bedrijf voor te bereiden op de toekomst. Alleen Hannover biedt de uitgebreide kijk op toepassingsscenario's, het potentieel en de interactie van Industrie 4.0, kunstmatige intelligentie, 5G en energieoplossingen."

Ongeveer 6.500 exposanten uit de hele wereld presenteerden oplossingen voor de toekomst van productie en energievoorziening, waaronder meer dan 500 voorbeelden van de inzet van kunstmatige intelligentie in industriële productie, 5G-toepassingen en oplossingen voor de energie- en mobiliteitsovergangen. De exposanten spraken achteraf ook hun waardering uit voor deze beurs.

Robotica was ook een grote aantrekkingskracht voor bezoekers. Toonaangevende robotfabrikanten en robotica-startups demonstreerden real-world toepassingen voor alle industriesectoren. Met 160 exposerende bedrijven onderscheidde partnerland Zweden zich als een hightech-land.

Bijna 40% van de 215.000 bezoekers van de show kwam uit het buitenland. De topbezoekers na Duitsland waren China (7.200), Nederland (5.900), Italië (3.400) en de VS (3.400). Partnerland Zweden heeft 2.600 bezoekers bijgedragen.

Nokia en Qualcomm presenteerden de bezoekers een allereerste 5G-testomgeving. Hierdoor konden zowel aanbieders van oplossingen als potentiële gebruikers het potentieel van deze nieuwe norm voor mobiele telecommunicatie voor industriële toepassingen demonstreren en uitproberen.

Verder waren er nog verschillende fora en conferenties waarbij experts uit de industrie, overheid en de R&D-gemeenschap met elkaar in dialoog gingen over onderwerpen als Industry 4.0, AI en de toekomst van werk.


De volgende Hannover Messe wordt georganiseerd van 20 tot 24 april 2020, met Indonesië als officieel partnerland.