App voor veilig vrachtverkeer binnen haven Zeebrugge

Het smart mobility-bedrijf Be-Mobile en het havenbestuur van Zeebrugge lanceerden onlangs de gratis Flux-app dat het vrachtverkeer binnen en buiten de haven vlotter en veiliger moet maken.

Trefwoorden: #app, #Be-Mobile, #bestuurders, #files, #Flux, #haven, #havenbestuur, #Jan Cools, #Joachim Coens, #real time, #route, #smart mobility, #terminal, #vertraging, #vrachtverkeer, #vrachtwagen, #wegen, #Zeebrugge

Lees verder

Techniek

( Foto: Haven Zeebrugge )

ENGINEERINGNET.BE - Via de app ontvangen vrachtwagenbestuurders onder andere waarschuwingen en updates over de situatie in de haven, en over het verkeer op alle nationale en internationale wegen in Europa. De app draagt zo bij aan een optimale supply chain, efficiënter vrachtverkeer en veiligere wegen.

Flux vormt de brug tussen vrachtwagenbestuurder en de haven met haar terminals. Elke terminal is in kaart gebracht, waardoor vrachtwagenbestuurders makkelijk de weg vinden naar hun bestemming.

Via het vlootbeheersysteem van Be-Mobile kan het havenbestuur van Zeebrugge bestuurders waarschuwen of omleiden bij gevaarlijke situaties.

“Het havenbedrijf heeft zoveel specifieke, waardevolle data zoals speciale aanrijroutes per terminal en begeleiding naar wachtparkings om doorstroming te verbeteren. Flux kan dit eenvoudig en direct bij de vrachtwagenbestuurder brengen,” zegt Jan Cools, CEO van Be-Mobile.

Flux zal de geschatte aankomsttijd, rekening houdend met het verkeer, doorgeven aan geconnecteerde terminals zodat ze actie kunnen ondernemen wanneer de vrachtwagen te vroeg of te laat zou aankomen.

Eventueel kunnen de vrachtwagens naar een parking geleid worden, waar de terminal hen kan oproepen om te vertrekken voor hun nieuwe slot. Zo draagt de app bij tot een optimale supply chain.

Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van het havenbestuur van Zeebrugge: “Het is voor ons prioritair dat de lading op een vlotte manier van, naar en in onze haven kan bewegen, zonder een overlast te zijn voor de omgeving. Via de Flux app bereikt vrachtverkeer de haven op een goede manier.”

Flux is uitgerust met functionaliteiten zoals realtime-verkeersinformatie over onder meer vertragingen, ongevallen, stilstaande voertuigen, snelheidscontroles, files, maximumsnelheid en optimale routevoorstellen.

De spraakbesturing leest alle waarschuwingen luidop voor zodat bestuurders hun blik niet van de weg hoeven af te wenden, zowel binnen als buiten de haven.