Nieuwe classificatievoorziening voor AM-machines

CECIMO, de Europese Associatie van gereed­schaps­machine­bouwers, verwelkomt het invoeren van een nieuwe classificatie­voorziening voor AM-machines in de product­nomenclatuur.

Trefwoorden: #3D printen, #additieve manuyfacturing, #Cecimo, #classificatiecode, #norm, #standaardisatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: LDS )

ENGINEERINGNET.BE - Deze productnomenclatuur, het Harmonized System dat door meer dan 200 landen gebruikt wordt, wordt bijgehouden door de Wereld Douane Organisaties (WDO) en gebruikt om goederen in de internationale handel te classificeren.

De invoering van deze nieuwe classificatiecode, oorspronkelijk voorgesteld door de EU op basis van de input van CECIMO, moet het verzamelen van statistieken vergemakkelijken.

Deze productnomenclatuur biedt immers een gemeenschappelijke taal om het te hebben over AM-machines in handelsbesprekingen, bijvoorbeeld. Er wordt ook gewerkt aan normen voor materialen, processen en toepassingen.

CECIMO werkte ook mee aan het opnemen van AM-machines in de systematische lijst van handelsgoederen die door de meeste landen gebruikt wordt.

“Daarmee is opnieuw een leemte in de standaardisatie gevuld wat zal leiden tot een intelligenter omgaan met de data over de marktdynamiek in de AM machines. Dat zal op zijn beurt ook helpen om voor de sector accuratere strategieën op te stellen’’, aldus Filip Geerts, Directeur Generaal van CECIMO.

De nieuwe classificatiecode voor AM-machines zal vanaf 1 januari 2022 in werking treden als onderdeel van een herziene productnomenclatuur.

CECIMO ondersteunt nu EU-douaneambtenaren bij de formele definitie van een AM-machine.