Jiffy Packaging installeert zonnedak met 1.885 zonnepanelen

Luminus installeerde in samenwerking met dochter Dauvister 1.885 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen. Goed voor een groot zonnedak van 5.400 vierkante meter.

Trefwoorden: #Dauvister, #groene stroom, #Jiffy Packaging, #Luminus, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - De installatie heeft een capaciteit van 518 kWp en zal ongeveer 480.000 kWh groene energie per jaar produceren en is goed voor een CO2-besparing van ruim 117 ton per jaar. De opgewekte stroom zal Jiffy Packaging volledig zelf verbruiken.

Deze installatie is pas een eerste stap aangezien nog twee bijkomende projecten voorbereid worden om deze zonne-installatie verder uit te breiden met zonnepanelen op de grond en op andere daken van deze productiesite.


ACHTERGROND
Jiffy Packaging produceert een breed gamma polyolefine schuimen en luchtkussenfolie producten die gebruikt worden voor tal van toepassingen in uiteenlopende marktsegmenten zoals verpakking, automobiel, bouw en constructie.


Op de foto (vlnr.):
Henri Buenen (CCO Luminus), Stéphane Dauvister (CEO Dauvister), Mark Köllmann (CEO Jiffy Packaging) en Els Robeyns (burgemeester Wellen).