• 28/02/2012
  • |     BB

2 op 3 Belgen neutraal of positief ten aanzien van kernenergie

Belgische associatie 'Nucleair Forum' maakt conclusies van grootschalige opiniepeiling over perceptie van Belgen ten aanzien van kernenergie bekend.

Trefwoorden: #energie, #nucleair, #nucleair forum, #tns media

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nucleair Forum )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Nucleair Forum organiseert ieder jaar een opiniepeiling om zo beter tegemoet te komen aan de verwachtingen van de Belgische bevolking in het debat rond nucleaire energie.

Een van de doelstellingen van het Forum is immers om te peilen naar de publieke opinie en de mentaliteitswijzigingen, zowel in het noorden als het zuiden van het land, om het debat over nucleaire technologie te blijven objectiveren en voeden.

De resultaten van de peiling brengen aan het licht dat er een groeiend aantal personen géén uitgesproken mening heeft over nucleaire energie.

Het Forum op zijn website: "Ongeveer 2 op 3 van de geïnterviewden staat ofwel neutraal (15%) ofwel positief (49%) ten aanzien van kernenergie en erkent dat nucleaire energie ofwel evenveel voor- als nadelen heeft, ofwel meer voor- dan nadelen heeft."

Dit gaat gepaard met het feit dat 63 % van de Belgen van mening is dat ze slecht of te weinig geïnformeerd worden, in het bijzonder over thema's zoals de impact van kernenergie op de volksgezondheid en het milieu.


ACHTERGROND
TNS Media, een extern bedrijf dat gespecialiseerd is in dit domein, werd door het Nucleair Forum aangesteld om het onderzoek uit te voeren. TNS Media ondervroeg tussen 6 en 23 december 2011 een representatieve steekproef van 1.000 personen van 15 jaar en ouder. Elk telefoongesprek duurde ongeveer 25 minuten.