BEMAS Asset Performance symposium & awards

Op donderdag 20 juni organiseert BEMAS een inspirerende namiddag rond maintenance en asset management. 9 bedrijven stellen hun recente verbeteringen, digitalisaties en verwezenlijkingen voor

Trefwoorden: #asset management, #Asset Performance, #BEMAS

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens dit niet te missen event ontdekt u nieuwe evoluties in maintenance en asset management, en ziet hoe teamspirit een bedrijf kan vooruithelpen. Het is meteen ook een ideale gelegenheid om andere maintenance- en assetmanagement-professionals te leren kennen.

’s Avonds houdt futurist Patrick Dixon een boeiende keynote en worden in elke categorie de winnaars bekroond. Hieronder alvast een korte beschrijving van de finalisten, die ook aan het woord zullen komen tijdens het Symposium in de namiddag.

Categorie: Best Improvement in Maintenance & Asset Management

 1. Aquafin: Life cycle planning en assetplanning op lange termijn.
  Aquafin wil de betrouwbaarheid van zijn pompstations, zuiveringsinstallaties en netwerk via risicogebaseerd onderhoud verbeteren, en tegelijkertijd een langetermijnplan voor renovaties en vervangingen van betrokken assets in werking doen treden.
 2. Arlanxeo: Onvoorziene falingen voorkomen dankzij de Motion Amplification camera.
  De belangrijkste driver achter dit project is de betrouwbaarheid van extruders in de finishing-afdeling. Dankzij een combinatie van Root Cause Analysis en de Motion Amplification Camera kan Arlanxeo nu graven naar de echte oorzaak van onvoorziene falingen.
 3. NLMK: Hoe een betrouwbaarheidsvisie implementeren in het bedrijf.
  Met dit project wil NLMK de vicieuze cirkel van snel repareren als iets kapot gaat doorbreken, en de echte oorzaak van de problemen aanpakken. Zo kunnen ze downtime verminderen en het working ratio opdrijven.

Categorie: Asset Performance 4.0

 1. ArcelorMittal: Re-engineered condition monitoring voor de warmwalsinstallatie.
  Elk extra uur productie betekent extra output voor de warmwalsinstallatie. Daarom focust ArcelorMittal in dit project op het verhogen van de betrouwbaarheid voor ’s werelds meest innovatieve warmwals.
 2. Infrabel: Digitalisatie van de veiligheid voor onderhoud aan de sporen.
  Voor de start van dit project werden de sporen veiliggesteld voor onderhoud door alles op papier te zetten. Met Prodigis wil Infrabel zijn manier van werken sterk digitaliseren.
 3. SPG Dry Cooling: Remote Performance Management voor Air Cooled Condensers.
  De performantie van ACC’s (een belangrijk deel van de stoomcyclus) verbeteren en digital condition monitoring gebruiken, zorgt voor SPG voor substantiële verbeteringen in de algemene efficiëntie en betrouwbaarheid.

Categorie: Technical Team of the Year

 1. Fluvius: De successen van het technisch team Telecom.
  Fluvius is trots op zijn technische team omdat ze allemaal samenwerken en voor elkaar een stapje verdergaan. De teamspirit is hoog: als iemand hulp nodig heeft, dan draagt elk teamlid zijn steentje bij. Samen zijn ze trots dat ze werken voor het derde grootste telecom-netwerk in Vlaanderen.
 2. Imec: Het change-traject van het maintenance team.
  Het maintenance team is er onlangs in geslaagd om nieuwe systemen te implementeren in hun dagelijkse onderhoudswerk. Ze hebben ook net hun in-house trainingen op punt gesteld, wat de technici zeker appreciëren. En: ze staan open voor veranderingen. Het resultaat? De teamspirit was nog nooit zo hoog, ze werken efficiënter en zijn erg gemotiveerd.
 3. Bionerga: Naar een gecentraliseerde onderhoudsdienst.
  De verschillende onderhoudsteams van Bionerga fuseerden vorig jaar tot één dienst. Een betere organisatie, planning en werkvoorbereiding waren de speerpunten. Ze leggen u graag uit hoe ze dit veranderingstraject zo succesvol hebben afgelegd.

Bezoek de website voor meer informatie

BEMAS voorziet een livestream van de award-uitreiking.
Klik hier om deze te volgen.