ENGIE Fabricom investeert 5 miljoen euro in Hoboken

ENGIE Fabricom gaat stevig investeren in zijn site in Hoboken, waar hoogspanningsstations gebouwd en gemonteerd worden voor offshore windparken. Dit levert ook 48 nieuwe arbeidsplaatsen op.

Trefwoorden: #ENGIE Fabricom, #Hoboken, #hoogspanningsstation, #offshore wind

Lees verder

Techniek

( Foto: ENGIE Fabricom )

ENGINEERINGNET.BE - Op de huidige site wordt plaats gemaakt voor een nieuw kantoorgebouw met een oppervlakte van 3.300 m², dat momenteel in ruwbouwfase is.

De diensten en competenties voor offshore windparken zullen uitgebreid worden naar onderhoud en monitoring en alle kennis omtrent offshore windenergie zal gecentraliseerd worden in een expertisecentrum.

Sinds 2012 investeerde het bedrijf al 12 miljoen euro, onder andere voor de verhoging van de productiehal, een nieuw voorzieningsgebouw en uitbreiding van de werkzone op de site.

Het nieuw kantoorgebouw zal tegen de zomer van 2020 klaar zijn.


ACHTERGROND
Vanop zijn site in Hoboken biedt ENGIE Fabricom geïntegreerde oplossingen en diensten aan op vlak van engineering, inkoop, constructie, installatie en inbedrijfsstelling van modules voor grootschalige toepassingen, voornamelijk hoogspanningsstations voor offshore windparken.

Momenteel bouwt het onder andere aan twee hoogspanningsstations en hun substructuur voor SeaMade, met 487 MW het grootste Belgische offshore windpark in de Noordzee.