BOSEC-certificaat voor branddetectie met intelligente camera

Begin deze week ontving Araani als eerste bedrijf ooit het BOSEC-certificaat voor een camera gekeurd als rookdetector. De keuring gebeurde volgens een nieuwe ISO technische specificatie.

Trefwoorden: #Araani, #BOSEC-certificaat, #rookdetectie

Lees verder

Techniek

( Foto: Araani )

ENGINEERINGNET.BE - De SmokeCatcher Certified van Araani is een intelligente camera die in staat is rook te detecteren in omgevingen waar traditionele rookmelders niet geschikt zijn.

Een voordeel van dit systeem is dat de rook vanop afstand kan worden gedetecteerd en dat de technologie in open lucht kan toegepast worden. De technologie is dan ook inzetbaar als vroegtijdige rookdetectie in chemisch agressieve omgevingen, industriële omgevingen met hoog brandrisico, power plants en recyclage-bedrijven.

Nadat het bedrijf in maart de CNPP-certificatie behaalde, ontving het onlangs ook het BOSEC-certificaat, waardoor dit systeem ook in België erkend is als een gekeurde rookdetector. De keuring gebeurde volgens de internationale ISO Technische Specificatie (ISO TS 7240-29/2017).


Opmerkelijk:
SmokeCatcher werd volledig ontwikkeld door een vrouwelijke ingenieur, Maggy Baetens, die ook op internationaal vlak meegewerkt heeft aan dit protocol. Zij is Founder en CTO van Araani.