• 01/03/2012

ISO-normen helpen de auto's verder op weg

De brochure 'ISO & road vehicles' geeft een overzicht van de Internationale normen waarmee deze organisatie kennis deelt over geavanceerde technologieën en goede praktijken.

Trefwoorden: #auto, #brochure, #iso, #normen

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- ISO heeft een nieuwe brochure gepubliceerd, ‘ISO & road vehicles’, die een overzicht geeft van de omvangrijke collectie Internationale normen waarmee deze organisatie kennis deelt over geavanceerde technologieën en goede praktijken, met de mondiale automobielsector.

In de brochure staat onder meer: "Men schat dat wereldwijd een miljard voertuigen op de wegen rijden. Door normen toe te passen die de stand van de technische kennis weergeven, meer bepaald op het vlak van veiligheid, milieuvriendelijkheid en eisen aan de partners binnen de toeleveringsketen, kan de autosector een aanzienlijke invloed uitoefenen op de drie dimensies - maatschappij, economie en milieu - van duurzame ontwikkeling.”

Van de zowat 19.000 internationale normen die vrijwel alle sectoren van de economie en technologie omvatten, werden er ongeveer 900 ontwikkeld voor voertuigen en de bijhorende technologie.

De normen omvatten alle aspecten van voertuigen: veiligheid, ergonomie, prestaties, beproevingsmethoden, milieu en het ontwikkelen van innoverende technologie.

Aan wie komen ze ten goede? Aan de constructeurs, de partners binnen de toeleveringsketen, de regelgevende organisaties, overheden in de gezondheidszorg, eigenaars van voertuigen en autobestuurders, maar ook aan de gebruikers, waarmee tevens voetgangers worden bedoeld.

De brochure ‘ISO & road vehicles’ is in het Engels en Frans gepubliceerd. Ze kan gratis worden gedownload als PDF-bestand op de ISO-website.

Zie: ISO and road-vehicles.pdf.


(KV) (foto wikipedia)