DHL test elektrische bestelwagen StreetScooter

DHL Express gaat een maand de StreetScooter uittesten in België. Dit past in hun ‘GoGreen’ programma en moet uitwijzen of de inzet van elektrische bestelwagens buiten steden haalbaar is.

Trefwoorden: #CO2, #DHL Express, #elektrische bestelwagen, #Go Green, #StreetScooter

Lees verder

Techniek

( Foto: DHL Express )

ENGINEERINGNET.BE - Deze test wordt uitgevoerd in het kader van de 'SameDay'-dienst. In de automobielsector, bijvoorbeeld, hebben veel dealers hebben alleen maar de meest gangbare onderdelen in stock.

DHL Express stockeert de andere wisselstukken in hun distributiecentrum in Mechelen. Met de 'SameDay'-dienst kunnen de dealers twee keer per dag hun wisselstukken, binnen tweeëneenhalf uur na bestelling ontvangen.

Om de dealers van het betrokken automerk te bevoorraden, rijden de bestelwagens 15 verschillende routes. In het kader van GoGreen willen ze deze transporten duurzamer maken. Daarom wordt in toenemende mate duurzame voertuigen ingezet, zoals trucks op aardgas, elektrische bestelwagens of cargofietsen zoals de CubiCycle.

Vanwege de beperkte actieradius (zelden meer dan 200 km met 1 laadbeurt) van elektrische bestelwagens kunnen deze voorlopig moeilijk ingezet worden op buitenstedelijke leveringsrondes . Daarom wordt nu de StreetScooter (met een een theoretische reikwijdte van 180 km) op twee van die vijftien routes uitgetest.

Als deze proef succesvol is, wil DHL Express België er meerdere in gebruik nemen.


ACHTERGROND
De StreetScooter wordt door het gelijknamige bedrijf uit Aken gebouwd. Het begon in 2012 als een spin-off van de universiteit van Aken, maar is sinds 2015 een onderdeel van Deutsche Post, het moederbedrijf van DHL.

Sinds de start werden al ruim 9.000 voertuigen geproduceerd, waarvan Deutsche Post waarvan het grootste deel in gebruik heeft.