LVD neemt Italiaanse bedrijf COMPAC over

COMPAC levert industriële automatiseringsoplossingen. Door deze overname breidt technologiebedrijf LVD zijn automatiseringsaanbod voor vlakke plaat- en buislasersnijmachines uit.

Trefwoorden: #afkantpersen, #automatisering, #Carl Dewulf, #COMPAC, #Gullegem, #Industrie 4.0, #Italië, #laatbewerkingsmachines, #laden, #lasersnij, #lasersnijsystemen, #lossen, #LVD, #magazijnsysteem, #ponsmachines, #scharen

Lees verder

Techniek

( Foto: LVD )

ENGINEERINGNET.BE - Het in Gullegem gevestigde bedrijf LVD produceert plaatbewerkingsmachines, lasersnijsystemen, ponsmachines, afkantpersen, scharen en automatiseringssystemen. De producten en technologie van LVD voldoen aan Industrie 4.0 en maken intelligent produceren mogelijk.

COMPAC is gevestigd in de Italiaanse stad Urbino. Het 30 jaar oude familiebedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en integratie van hightech automatische magazijnsystemen, invoer- en uitgiftesystemen, laad- en losapparatuur en automatiseringssystemen.

Het bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor uiteenlopende sectoren, zoals de ijzer- en staalverwerking, de papier-, karton- en verpakkingsindustrie en de chemische industrie.

LVD werkt sinds 2016 samen met COMPAC voor de productie van automatische magazijnsystemen voor diverse LVD lasersnij-installaties in Italië.

Met de overname wordt COMPAC onderdeel van de LVD-groep. LVD zal de COMPAC-systemen, die geschikt zijn voor metaalproductie, onder de naam 'LVD' toevoegen aan het automatiseringsaanbod van zijn ponsmachines, fiberlaser- en buislasersnijmachines voor klanten wereldwijd.

Het merk 'COMPAC' blijft behouden voor automatiseringsoplossingen geschikt voor andere sectoren. Alle COMPAC-producten worden verder in de toonaangevende 7.000 m² grote productiesite in Italië vervaardigd.

"COMPAC heeft al heel wat geavanceerde automatiseringsoplossingen geleverd en bewezen over zin voor innovatie en een sterke engineeringmentaliteit te beschikken", legt Carl Dewulf, LVD President en Managing Director uit.

"Met de overname van COMPAC willen we een sterke toekomst voor onze automatiseringslijn veiligstellen en onze klanten de meest geavanceerde en betrouwbare automatiseringstechnologie bieden die gelijke tred houdt met de vooruitgang in het fiberlasersnijden. Met COMPAC halen we extra automatiseringskennis en systeemervaring binnen."