Luik Natie kiest voor innovatief energie­beheer­systeem van ENGIE

Transport- en opslagbedrijf Luik Natie in Antwerpen kiest opnieuw voor ENGIE voor een geconnecteerde installatie van 3.800 zonnepanelen, een 1,2 MWh batterij en elektrische laadpalen.

Trefwoorden: #energiebeheersysteem, #ENGIE, #laadpalen, #Luik Natie, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: ENGIE )

ENGINEERINGNET.BE - ENGIE construeert en implementeert de komende maanden een innovatief energiebeheersysteem op de site van Luik Natie in Antwerpen.

Deze installatie zal hen helpen om hun zelfgeproduceerde, groene energie maximaal te benutten en om onafhankelijker te worden van het elektriciteitsnet. Luik Natie zet hiermee ook een nieuwe stap om op termijn volledig CO2-neutraal te worden.

3.800 zonnepanelen, met oppervlakte van 6.000 m² en een totale capaciteit van 1,2 MW, zullen geïnstalleerd worden op de daken van de transport- en opslaghallen van Luik Natie. De nieuwe installatie produceert 1.170 MWh per jaar en vermijdt een jaarlijkse CO2-uitstoot van 535 ton.

ENGIE Fabricom staat in voor de installatie en het onderhoud voor 10 jaar van de zonnepanelen. De installatie wordt gefinancierd via het derde investeerdersmodel en na 10 jaar wordt Luik Natie eigenaar van de zonnepanelen. Voor dit specifiek energiebeheersysteem wordt ook een op maat gemaakte batterij, met een opslagcapaciteit van 1,2 MWh, geïnstalleerd.

En als laatste zullen ook twee dubbele elektrische laadpunten van EV Box geïnstalleerd worden. Deze nieuwe laadinfrastructuur van de nieuwste generatie heeft een vermogen van 88 kW en is geconnecteerd met de zonnepanelen en de batterij.

De werkzaamheden starten na de zomer en zullen midden volgend jaar afgerond zijn.