Weer sterke stijging aantal faillissementen afgelopen zomer

De voorbije zomermaanden waren 1.367 faillissements­uitspraken. In vergelijking met de zomer van 2018 komt dit dan op een stijging van het aantal faillissementen met +10,4%.

Trefwoorden: #conjunctuur, #faillissementen, #Graydon

Lees verder

HR

( Foto: Graydon )

ENGINEERINGNET.BE - Dit is dan ook het zwaarste zomercijfer sinds 2013, toen er 1.380 faillissementen genoteerd werden. Dit blijkt uit de nieuwe Graydon Barometer Faillissementen.

Het jaartotaal tot eind augustus loopt al op tot 7.597 faillissementen. Dat zijn er bijna 1.000 meer (+15%) tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het aantal job die hierdoor verdwenen loopt op tot 14.023 of een stijging met 20%.

Deze stijging van het aantal faillissementen worden in de drie gewesten waargenomen. Binnen het Vlaamse gewest noteren we een toename met +19,7%, binnen het Waalse gewest is die toename er een van +18%. Binnen het Brussel gewest bedraagt de stijging +4,5%.

In een eerder bericht gaven we al aan de deze stijging niet zuiver te wijten is aan de conjunctuur, maar ook aan een gewijzigde wetgeving. Klik hier om dit bericht te lezen.