Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

Audi Brussels, Kautex Textron Benelux, Total en Vandemoortele zijn de nieuwe Fabrieken van de Toekomst, maakbedrijven die dankzij strategische transformaties de grootste doorbraak boekten.

Trefwoorden: #Audi Brussels, #digitalisering, #Fabrieken van de toekomst, #Factory of the Future, #Kautex Textron Benelux, #maakbedrijven, #maakindustrie, #Total, #Vandemoortele

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Agoria Vlaanderen. Agoria en onderzoekscentrum Sirris reiken al zes jaar samen de prijzen uit, in samenwerking met Fevia Vlaanderen, Fedustria Vlaanderen, essenscia Vlaanderen, Centexbel, Catalisti, Wood.be en Flanders’ FOOD.

In die zes jaar is de kopgroep van toekomstgerichte productiebedrijven in Vlaanderen uitgegroeid tot een club van 38 maakbedrijven, die hier recent meer dan een 1,7 miljard euro investeerden.

Tijdens de zesde editie van de Factories of the Future Awards in Zaventem ontvingen Audi Brussels uit Vorst, Kautex Textron Benelux uit Tessenderlo, Total uit Evergem en Vandemoortele uit Izegem de titel van Factory of the Future.

Fabrieken van de Toekomst moeten volgens Agoria investeren in digitalisering, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau. Ze moeten ook doordacht omgaan met energie en materialen en aandacht hebben voor betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers.

Vanaf april 2020 plannen Agoria en Sirris een reeks bedrijfsbezoeken (Factory of the future roadshow 2020) bij de Fabrieken van de Toekomst. De aanpak en de transformatie-experten van de bedrijven staan telkens centraal.


Daikin (Oostende), Rousselot (Gent) en Veranneman Technical Textiels (Ardooie) zich nog drie extra jaar Fabriek van de Toekomst noemen. In 2017 hebben deze bedrijven een eerste beoordeling gehad en kregen de titel die voor 3 jaar geldig was. Nu hebben ze opnieuw een audit gekregen met een geüpdate methodologie mogen ze dus de titel Factory of the Future voor 3 jaar verder gebruiken.